Bilder från Tanakalägret i Skellefteå vt-2005

 


18-20 mars var Tanaka-Sensei (27 år, 5 Dan) i Skellefteå för att hålla i ett helgläger för Norrländsk kendo. Joakim Håhl och Kumi Sato-Håhl fungerade som assisterande tränare och tolkar.

Hiroko Tanaka-sensei kommer från Miyagi (ett område mest känt för sin utmärkta kendo och whisky) i Japan, är 27 år och graderad till 5 dan. Hon jobbar sedan 2001 som gymnastiklärare och kendocoach på Sendai Ikuei High School i Miyagi prefecture. Hon har utbildats vid Takachiho High School samt Tsukuba  University. Efter studierna jobbade Tanaka-sensei som militär. Kendomeriter inkluderar den minst sagt grymma titeln “japansk mästarinna” både under highschool- och universitetstiden. Hon har även sedan 2001 representerat Miyagi på japanska mästerskapen (och medverkade även på “Öst möter Väst”- DVD’n där Yano-sensei sågs tävla mot Eiga-sensei).

Som assisterande tränare hade Tanaka-sensei med sig två av Sveriges bästa tränare, Kumi och Jocke. De har mångårig erfarenhet av kendo på landslagsnivå och har under de senaste åren alltmer fokuserat på coachnings- och tränarrollen.

Under helgen höll vi till i Kanalskolans gymnastikhall och tränade där ca 11 timmar kendo, lika lärorikt som roligt.


Här nedan finner ni lite (170 s...t) bilder från lägret.


- "That┬┤┬┤ all, folks."

 

Och slutligen, den obligatoriska gruppbilden: