Aktiva Shimbukan Kendo 2004 (avancerad grupp)

 

Oskar Lindholm, tränare
- Jag började med Kendo redan i sjuan och har satsat helhjärtat på sporten sedan dess. Nu sliter jag (tränar fysik och Kendo minst sex dar i veckan) för att försöka hålla fast vid min plats i landslaget.

Simon Stenberg
- Jag fastnade för Kendo eftersom det är en adrenalinkick-sport. Kampmomentet är intensivt och man kan smälla på med full kraft (vilket passar mig) utan att riskera att skada sig eller någon annan. Tidigare har jag tränat boxning, jujutsu och judo - Kendo är lika hårt men mer skonsamt för kroppen.

Anders Saadio, tränare
- Kendo har blivit "min" sport då jag är väldigt Japan-intresserad. Att det sedan är både nyttigt för kroppen och riktigt roligt skadar ju inte heller.

Jessika Piscator


Magnus Johansson, tränare
- Jag började träna 1991 och har aldrig ångrat mitt val. Kendo är extremt kul och dessutom bra för både kropp och själ. Det är en fysiskt krävande sport som man kan hålla på med tills man får rullator (!). Jag sitter hela dagarna ihopsjunken framför en dator - utan Kendo skulle jag säkert varit ett vrak.
Peter Holmgren
- Jag började Kendo i åttan, då var det häftiga bilder på killar med svärd som väckte mitt intresse. Numera tränar jag för att det är kul och för att hålla mig i trim. Vi har hårda träningar och tävlingar, roliga kringaktiviteter med klubben (grilla, festa, spela in film, paintball mm) och en skön stämning.

Niklas Marcusson
- Parallellt med Kendo tränar jag Jujutsu. Sporterna kompletterar varandra, Jujutsu betonar defensiv och Kendo lägger tyngdpunkten på offensiv. Tillsammans får man det mesta i budons kostcirkel. :)

Per Holmström
- Jag började med Kendo för att träna upp musklerna, främst rygg (jag har ett ensidigt jobb). Jag trivs med filosofin och träningen. Tränarna driver på så att man måste göra sitt yttersta varje pass.


Edde Johansson, tränare

Anders Södermark

Mattias Karlsson Olof Karlsson

Josef Segerstedt, tränare Kim Söderlund

Mattias Albertsson Dan Sjölund

Arash Vahdat

Erik Lindgren

Ambjörn Holmqvist

David Sjölund

+ de som hittills inte fastnat på bild...

 

+ hela mellangruppen som pga fel på Eddes kamerabatteri inte finns med på några "mugshots".

 

Aktiva Shimbukan Kendo 2004 (nybörjargrupp Campus)

 


Jonas Brännström, hjälptränare

Nigel Papworth, hjälptränare

Tobias Bartels

Peter Bomark

Carolina Dahlberg

Pontus

Joakim Gomez

Erik

Johan Pilstedt

Björn Ylinenpää