Aktiva Kendo 2002 - 2003

 

 

Oskar Lindholm, tränare
- Jag började med Kendo redan i sjuan och har satsat helhjärtat på sporten sedan dess. Nu sliter jag (tränar fysik och Kendo fem-sex dar i veckan) för att försöka ta en plats i landslaget.

Simon Stenberg
- Jag fastnade för Kendo eftersom det är en adrenalinkick-sport. Kampmomentet är intensivt och man kan smälla på med full kraft (vilket passar mig) utan att riskera att skada sig eller någon annan. Tidigare har jag tränat boxning, jujutsu och judo - Kendo är lika hårt men mer skonsamt för kroppen.

Anders Saadio, tränare
- Kendo har blivit "min" sport då jag är väldigt Japan-intresserad. Att det sedan är både nyttigt för kroppen och riktigt roligt skadar ju inte heller.

Theres Långström
- Jag har inte tid att träna mer än en sport (parallellt med westernridningen), det blir Kendo helt enkelt för att alla andra sporter är så tråkiga...


Magnus Johansson, tränare
- Jag började träna 1991 och har aldrig ångrat mitt val. Kendo är extremt kul och dessutom bra för både kropp och själ. Det är en fysiskt krävande sport som man kan hålla på med tills man får rullator (!). Jag sitter hela dagarna ihopsjunken framför en dator - utan Kendo skulle jag säkert varit ett vrak.
Peter Holmgren
- Jag började Kendo i åttan, då var det häftiga bilder på killar med svärd som väckte mitt intresse. Numera tränar jag för att det är kul och för att hålla mig i trim. Vi har hårda träningar och tävlingar, roliga kringaktiviteter med klubben (grilla, festa, spela in film, paintball mm) och en skön stämning.

Niklas Marcusson
- Parallellt med Kendo tränar jag Jujutsu. Sporterna kompletterar varandra, Jujutsu betonar defensiv och Kendo lägger tyngdpunkten på offensiv. Tillsammans får man det mesta i budons kostcirkel. :)

Per Holmström
- Jag började med Kendo för att träna upp musklerna, främst rygg (jag har ett ensidigt jobb). Jag trivs med filosofin och träningen. Tränarna driver på så att man måste göra sitt yttersta varje pass.


Dan Sjölund

Chiharu Shigenobu

Mattias Karlsson Olof Karlsson

Josef Segerstedt Kim Söderlund

Mattias Albertsson Björn Morén

Erik Hällgren

Albin Åström

Arash Vahdat

Erik

Björn Ylinenpää

David Sjölund


+ de som hittills inte fastnat på bild...