Klubbmästerskap 2002

 
 

När, var, hur

Lördag 25 maj, Pansalen, efyran, Skellefteå.
Individuell tävling, 12 tävlande, 4 st pooler, 9x9 m plan.

Övre raden: Anders Saadio, Per Holmström, Niklas Marcusson, Josef Segerstedt, Kim Söderlund, Olof Karlsson. Nedre raden: Simon Stenberg (Fighting Spirit), Magnus Johansson (Brons), Edde Johansson (Silver), Oskar Lindholm (Guld), Peter Holmgren (Brons), Mattias Albertsson (Fighting Spirit)

Tävlingen

Generellt sett höll matcherna hög kvalitet och bjöd åskådarna på rolig och ren Kendo. Inga skador noterades och alla verkade relativt nöjda med sina egna och domarnas insatser. Enda irritationsmomentet var att videokamerans nätadapter inte gick igång förrän till finalen.

Kvartsfinaler

I kvartsfinal ett möttes Magnus Johansson och Josef Segerstedt. Alltför passiv utgjorde Josef inget större hinder. En relativt enkel seger för Magnus.

I kvartsfinal två möttes Anders Saadio och Oskar Lindholm. Efter en lång och jämn match gick till slut Oskar vidare.

I kvartsfinal tre möttes Peter Holmgren och Simon Stenberg. Trots att Simon bara har fyra månader Kendo i kroppen gav han, en inte alltför taggad, Peter en riktig match innan denne kunde ta hem den tredje semifinalplatsen.

I kvartsfinal fyra möttes Edde Johansson och Mattias Albertsson. Edde hade klara problem med Shimbukans klart snabbaste Kendoka men även i denna match var det till slut erfarenhet och rutin som avgjorde. Edde till semi.

Semifinaler

I semifinal ett möttes Magnus och Oskar. Matchen började dramatiskt med att Oskar tog ett poäng direkt på "Hajime!". Denna poäng fungerade dock som en väckarklocka för Magnus och det blev en mycket tät match. Vid ställningen 1-1 fick så Magnus till en rätt skön Koté-attack och fullföljde sin Zanshin nästan ut från matchplanen. Attacken hade dock inte gett poäng och Oskar jagade efter. Magnus "gjorde en Ume" och vände sig om rakt i gapet på en leende Oskar som stod i Jodan... Oskar tog en välförtjänt finalplats.

I semifinal två möttes Peter och Edde. Som vanligt när dessa två möts blir det många och väldigt snabba tekniker och kontringar.

Edde till final.

Final

I finalen ställdes vilja mot erfarenhet, träningsnarkomenen Oskar mot landslagsmannen Edde. De flesta tippade på en relativt snabb seger för Edde men så blev det inte.

Matchen brakade igång och det stod snabbt klart att de båda kämparna denna dag var jämbördiga. Hårt och intensivt, koncentration och explosivitet - matchen böljade fram och åter. Efter ca två minuter fick så Oskar ett poäng på en klockren dekoté. Matchbilden förändrades direkt. Edde började jaga kvittering och Oskar svarade med en lika offensiv Kendo och tempot höjdes. Rejält.

När endast tio sekunder av matchen återstod reducerade Edde till 1-1 och det blev Encho, förlängning med Sudden Death. Oskar hade tappat lite glöd i och med den snöpliga poängen i matchens elfte timme och började inte alltför förtroendeingivande. Han lyckades dock störa ut Eddes attacker och kom allt mer in i matchen igen.

Så gjorde Edde ett misstag i Tsuba-Zeriai och Oskar kunde landa en fin Hiki-Men. Matchen var över. Oskar Lindholm var Shimbukans Klubbmästare år 2002.

Oskar Lindholm, 17 år och nybliven klubbmästare!
Som nybliven mästare blir man också utsatt för en del skämt...

Lite senare på kvällen gick det upp för Oskar att han vunnit över alla sina tre tränare. Om ni undrar hur förvånad han blev så kan ni kolla den här länken...

 

Vid prisutdelningensom följde delades det även ut två pris för bästa kämpaglöd. Dessa Fighting Spirit-pris gick till Simon Stenberg och Mattias Albertsson som bägge hade visat en respektlös "bära eller brista"-inställning och i alla sina matcher, oavsett motstånd.

 

Träningsläger

Efter tävlingen blev det ett mindre träningsläger på ca tre timmar. Edde höll i träningen som kom att fokusera mycket på Shimbukans akilleshäl - våra dåliga fottekniker.

Om bristen på explosivitet beror på felaktig grundträning eller alltför liten lokal är svårt att avgöra, klart är dock att vi måste satsa betydligt mer på fötter i vår fo(r)tsatta träning.