Shimbukan Skellefteå Budoklubb

Shimbukan Skellefteå Budoklubb grundades 1991 och är nu en av Sveriges mest meriterade kampsportsklubbar. Vi har en egen dojo i Skellefteå Budokan - Campushallen i centrala Skellefteå och tränar japanska vapensporter.

 

Träna för 200:-/år + 500:-/termin

Betala terminsavgift innan andra träning (en gratis prova-på).

Mer information om betalning

 

NYBÖRJARINTAG!

I början av höst- och vårterminerna öppnar klubben löpande intag (i mån av plats) för nybörjare.

Mer information om nybörjarträning

 

Kendo

Kendo är japansk fäktning (utvecklad av samurajerna under 1700-talet). Utövarna, "kendokas", skyddas av rustning och kan gå för fullt utan att riskera att skada sig själv eller sin motståndare.

Kendo är en helt jämlik kampsport där tjejer och killar tränar och tävlar med/mot varandra på lika villkor.

 

Iaido

Iaido är en stridskonst där man tränar med svärd. Man använder ett riktigt svärd, träningssvärd eller träsvärd. Iaido tränas ensam utan någon partner och syftet är att uppnå perfektion i rörelserna.

Mer information om iaido.

 

Jodo

Jodo tränas med vandringsstav mot träsvärd (bokken). Till en början lär man sig grundtekniker, vilka man kan träna ensam såväl som parvis. Dessa tekniker utgör grunden för nästa steg; kata-träningen, dvs strid enligt förutbestämda mönster där grundteknikerna utförs för att försvara sig och besegra en anfallande svärdsman.

Mer information om jodo.

 

Naginata, Kyudo, Tameshigiri och annat...

Förutom ovan nämnda stridskonster tränar även klubben andra japanska arter, exempelvis naginata (stridslie), kyudo (bågskytte) och tameshigiri (hugg med skarpa svärd). Dessa arter tränas som ett komplement till den vanliga träningen och utan utbildade instruktörer.

 

Denna hemsida

Under adresserna www.shimbukan.com/.se och www.kendokids.se samlar vi bilder och artiklar om vår verksamhet. Här hittar du även träningstider och kontaktinformation mm. Använd navigeringsmenyerna i rubrikraden och länkarna till höger för att se dig omkring bland det vi hittills lagt upp (mer kommer snart).